Profesorul Zhang Lin a visat toată viaţa la o cabană liniştită de munte. Şi-a şase ani aranjând stânci şi pietre, iar acum s-a putut muta în casa cu grădină şi privelişte spre terasele montane. Doar că, în loc de vârf de munte, profesorul şi-a ales un vârf de bloc din Beijing, care a început acum să se crape sub greutatea rocilor cu care Zhang Lin şi-a ridicat cabana şi decorul.
Şase ani a lucrat fără încetare, iar acum cabana sa montană ultramodernă ar face invidios orice iubitor de munte. Nu şi pe vecinii profesorului Zhang Lin, posesorul cabanei din vârf de bloc, care spun că, din cauza construcţiei, au apărut crăpături în pereţii blocului şi se tem că întreaga clădire se va dărâma.
Zhang Lin a început construirea cabanei în urmă cu şase ani şi a avut grijă ca decorul să fie autentic. A folosit roci şi pietriş de munte, şi-a ridicat casa exact ca o cabană, apoi s-a îngrijit de grădina cu terase montane, plină şi ea de stânci şi de verdeaţă.
Însă, dincolo de zgomotele trecătoare pe care trebuie să le suporte orice vecin atunci când un altul începe orice fel de lucrări, vecinii lui Zhang Lin spun că, pentru cabana profesorului, au suportat gălăgia timp de şase ani. În acest interval, mulţi dintre ei au avut de-a face cu ţevi sparte şi alte probleme la sistemele de instalaţii sanitare, care au cedat rând pe rând din cauza greutăţii aduse pe acoperişul blocului.
„Era o mică mansardă atunci când a cumpărat-o. Dar a dărâmat-o şi a construit un munte deasupra noastră. A spart ţevi, aşa că suntem tot timpul inundaţi când plouă şi acum au apărut crăpături uriaşe în strutura de rezistenţă, în tavane şi în pereţi”, spune un locatar citat de cotidianul britanic „Daily Mail”.
Acum, când lucrările sunt gata, mulţi dintre locatari spun că au crăpături în pereţi, pe care le atribuie tot construcţiei lui Zhang Lin. @N_