Mai toate spitalele din judeţ se angajează, pentru a se încadra în banii din contractul semnat cu CJAS, să facă reduceri la consumul de medicamente, o altă măsură vizată în planurile de economii fiind încadrarea în volumul de servicii contractat.
Bugetul pentru medicamente şi materiale sanitare se reduce la aproape toate spitalele din judeţ, măsura fiind comună planurilor de economii pe care unităţile sanitare cu paturi trebuie să le pună, prin intermediul Prefecturii Olt, pe masa ministrului Sănătăţii. O precizare de ultim moment din partea ministerului impune ca şi autorităţile locale care au în administrare spitalele să-şi pună ştampila pe documente, astfel încât să existe mai multe garanţii că anul va fi încheiat fără datorii. Singura unitate din judeţ obligată să recurgă şi la disponibilizări de personal, pentru că în cadrul discuţiilor părţile nu s-au putut pune de acord cu privire la o zi pe lună de concediu fără salariu, pentru toată lumea, este Spitalul Orăşenesc Corabia. De aici pleacă la pensie trei asistente care nu vor mai fi înlocuite, dar şi două îngrijitoare de curăţenie, pentru acestea din urmă sursa de venit în perioada următoare fiind indemnizaţia de şomaj.
Reprezentanţii aceluiaşi spital din oraşul de pe malul Dunării s-au mai angajat să scadă internările prin urgenţă (?!?), să reducă programul medicilor de la şapte ore pe zi, la şase ore, să crească numărul de cazuri rezolvate în ambulatoriu şi să crească volumul serviciilor cu plată (tot în policlinică), să nu mai efectueze servicii peste cele contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Măsura care, însă, va aduce cea mai mare economie este aceea a comasării secţiilor medicale în două clădiri, reducându-se astfel cheltuielile cu utilităţile cu aproximativ 25.000 lei/lună. Pe de altă parte, Primăria Corabia s-a angajat să sprijine, lună de lună, spitalul cu 10.000 lei