Alimentaţia copiilor devine o problemă din ce în ce mai spinoasă pe zi ce trece. Tot mai multe produse ce au gust foarte bun, dar le fac foarte rău îi tentează. Părinţii încearcă să găsească graniţa delicată între a-i permite copilului să mănânce din când în când şi ceea ce îşi doreşte, dar şi să-i dea zilnic porţiile de legume, fructe şi proteine.
Educă-te cu privire la ce înseamnă o tulburare de alimentaţie
O tulburare de alimentaţie poate fi greşit înţeleasă. Găseşte surse de informare, cărţi de specialitate ca să înveţi ce să spui, ce să nu spui persoanei care trece prin aşa ceva. Poţi menţine un mediu sănătos de familie dacă reuşeşti să te menţii echilibrat emoţional şi să nu dramatizezi, considerând că tulburarea e de netrecut.
Creşte-i copilului încrederea în sine pe alte aspecte în afară de siluetă
Identitatea şi imaginea unei persoane nu este data numai de aspectul fizic. Sunt multe alte calităţi pe care un om trebuie să şi le conştientizez că le are, în afară de cum arată corpul sau. Învaţă-ţi copilul să facă o listă cu calităţile sale şi să şi le repete în fiecare zi. Ajută-l să îşi conştientizeze bogăţia a ce este că om, cât de multe calităţi are de dăruit omenirii. Indu-i faptul că silueta nu contează decât într-o mică măsură, nicidecum nu este prioritatea maximă aşa cum copilul crede. Caută tot ce e frumos la copilul tău şi repetă-i asta zilnic, dacă nu ai făcut-o până acum. Niciodată nu e prea târziu. Cuvintele unui părinte pot construi şi pot dărâma imaginea de sine a copilului sau.
Evită să comentezi despre greutatea sau înfăţişarea fizică a copilului
Nu intră în acest joc. Dacă copilul te întreabă „arat grasă astăzi?”, nu îi răspunde. Poţi răspunde „Nu vreau să intru în acest tip de joc cu tine, este nevoia ta de a ţi se reconfirma că nu eşti grasă pentru că tu te percepi aşa; totul e în mi