Salata de varza se numara printre cele mai populare preparate, rapide si usor de preparat si consta in principal in varza tocata, la care se adauga marar, un dressing de maioneza sau otet si condimente. Diverse variante ale acestei salate includ si alte legume – morcovi, ceapa, ardei sau fructe – mere sau ananas, de exemplu.
Salata de varza este in general mancata alaturi de un fel principal – carne de pui prajita sau la gratar si de o garnitura, cum ar fi cartofii prajiti sau cartofii la cuptor. De asemenea, aceasta salata poate fi folosita ca un ingredient in sandvis, cel mai cunoscut de acest gen fiind Sandvisul Reuben, de origine americana.
Ca o curiozitate, salata de varza in Suedia este preparata cu otet si ulei si este servita cu pizza, iar in Italia la salata se adauga felii de sunca si ardei taiati julienne si se numeste “insalata capricciosa”.
Va prezentam in continuare 8 dintre cele mai interesante retete de salata de varza cu care va veti impresiona musafirii, dar si cu care va puteti delecta in orice zi a saptamanii, fiind foarte usor de preparat. 1. Salata de varza in stil indian
Ingrediente 1/2 varza de dimensiune mica, taiata in felii subtiri unul-doi ardei iuti, feliati si tocati 1/4 ceasca de alune prajite, maruntite frunze proaspete de coriandru, taiate marunt una-doua lingurite de sare de mare sucul de la o lamaie verde de dimensiune medie doua linguri de ulei de rapita o lingurita de seminte de mustar 1/4 lingurita de turmeric (curcuma)
Mod de preparare Taie varza pe lungime cat de subtire poti si pune-o intr-un castron mare. Feliaza ardeiul iute pe lungime, apoi taie-l in bucati subtiri, transversal, fara sa arunci semintele. Marunteste alunele intr-o rasnita, ca sa fie de dimensiunea firimiturilor de paine, apoi presara-le peste varza. Adauga frunzele de coriandru taiate marunt, sarea si sucul de lamaie. Ulei