Ministrul bulgar al Agriculturii, Dimitar Grekov, a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii marilor lanţuri comerciale să se aprovizioneze pe tot parcursul anului cu fructe şi cu legume produse la nivel local, informează Novinite.
Grekov a explicat luni, în cadrul unui interviu, că punerea în vigoare a acestei propuneri a fost îngreunată de faptul că fermierii au avut nevoie de mult timp pentru a-şi nominaliza liderii care să participe la negocierile legate de termenii contractelor de aprovizionare.
El a spus, de asemenea, că retailerii au cerut documente financiare, certificate de calitate şi modalităţi adecvate de ambalare din partea producătorilor agricoli, adăugând că o parte din producţie va fi exportată către alte state membre ale Uniunii Europene.
Ministrul bulgar a anunţat şi că următoarea rectificare bugetară va aduce circa 7,6 milioane de euro sectorului agricol, dintre care 5,6 milioane de euro vor fi alocaţi pentru cultivarea tutunului, iar restul pentru producţia de legume.
O altă măsură pe care oficialii bulgari vor să o ia pentru a sprijini producătorii locali de fructe şi de legume este şi introducerea "stelelor verzi" pentru clasificarea hotelurilor şi a restaurantelor.
Această propunere a venit din partea ministrului adjunct al Economiei, iar în cazul în care va fi pusă în vigoare, facilităţile turistice care servesc mâncare produsă la nivel local, de la lapte şi iaurt, la legume şi fructe, vor fi semnalizate cu ajutorul stelelor colorate în verde.
Fii la curent cu ştirile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.
Ministrul bulgar al Agriculturii, Dimitar Grekov, a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii marilor lanţuri comerciale să se aprovizioneze pe tot parcursul anului cu fructe şi cu legume produse la nivel local, informează Novinite.
Grekov a explicat lu