Societatea de Haiku din Constanţa a organizat în perioada 7-11 august, împreună cu Fundaţia Brătianu, Societatea Română de Haiku din Bucureşti şi Universitatea “Ovidius”, Festivalul Internaţional de haiku-haiga, Ediţia a VII-a. La eveniment au participat oaspeţi din Canada, Bulgaria, Franţa, Serbia, Rusia, Ungaria, Noua Zeelandă dar şi din România.
Membrii Fundaţiei Brătianu au fost gazdele invitaţiilor în cea de-a doua zi a evenimentului, în cadrul unei excursii organizate la cetatea antică Histria. Aici, participanților li s-a făcut o descriere amănunţită a vechii așezări milesiene, a vestigiilor descoperite şi expuse în clădirea Complexului Muzeal şi a platoului din apropierea acesteia. Ziua a fost încheiată cu o masă tradiţională dobrogeană.
Ultima zi a Festivalului a debutat cu o vizită la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanța dar și la Edificiul Roman cu Mozaic acolo unde membrii Fundaţiei Brătianu au asigurat cadrul festivității de premiere a participanţilor. În cea de-a doua parte a zilei au avut loc prezentări şi lansări de carte cu tematică specifică, moment deosebit prin care s-a acordat o atenţie specială domeniului cultural autohton, promovându-se valorile şi spiritul creativ.
Invitații au fost încântaţi atât de calitatea Festivalului, cât şi de vizitele organizate de gazde la diversele instituții culturale dobrogene. Diane Descôteaux, vice-preşedintele Federației Québécoise du Loisir Littéraire din Canada, a afirmat că evenimentul a fost un real succes şi o şansă nemaipomenită pentru iubitorii de haiku să se întâlnească într-un astfel de cadru: ”Mă simt onorată să mă număr printre invitaţii acestui Festival. Este nemaipomenit faptul că tinerii sprijină activităţile de genul acesta şi cred cu tărie că poezia tradiţională japoneză a găsit un teren fertil în Constanţa cu prilejul evenimentului”.
Societatea de H