Un lector de la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad a fost trimis în judecată, alături de alte patru persoane, fiind acuzat că a ajutat studenţi să primească note fără să se prezinte la examene şi le-a dat lucrări de licenţă, pentru care a primit câte 300 de euro.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au trimis-o în judecată pe Mihaela Pop, lector la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad, în stare de libertate, cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, pentru instigare la trafic de influenţă, trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi luare de mită.
În acelaşi dosar vor fi judecaţi lectorul Sorin Fildan, pentru fals intelectual, Violeta Dorina Mârşav, secretară la Facultatea de Drept, filiala Petroşani a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" şi Bianca Tănasă, secretară la Universitatea din Petroşani, pentru trafic de influenţă. În cazul Violetei Mârşav a fost luată măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, arată luni Parchetul instanţei supreme, într-un comunicat de presă.
Procurorii au mai trimis-o în judecată şi pe Claudia Dorina Brânduşa, învăţătoare la Şcoala Gimnazială nr. 4 Vulcan, pentru cumpărare de influenţă.
Potrivit procurorilor, în cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad exista practica de a fi promovate examenele de către studenţi fără ca aceştia să le susţină efectiv, notele fiind trecute în cataloage în mod fictiv, pe bază de reciprocitate între profesori.
"S-a constatat o relaţionare între cadrele universitare şi secretare, atât cele din cadrul Universitatăţii de Vest «Vasile Goldiş», cât şi cele de la o filială a universităţii (Petroşani), rezultând o implicare directă a unora dintre secretare şi cadre universitare (profesori, asistenţi universitari), în promovarea studenţilor, contra unor s