Reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor şi-au finalizat propunerile pentru membrii juriului invitaţi să judece propunerile de reamenajare. Aceştia vin din Franţa, Ungaria şi România.
Au fost finalizate baza de date necesară concurenţilor pentru a lucra la proiecte şi componenţa juriului. Totuşi, a rămas de bifat un criteriu esenţial pentru ca această competiţie să fie una internaţională: traducerea documentaţiei în limba engleză.
Concursul pentru reamenajarea Pieţei Mihai Viteazul, anunţat încă de la începutul anului, va fi realizat printr-un parteneriat între administraţia locală şi Ordinul Arhitecţilor din România (OAR). "Tema de concurs este pregătită (elaborată de arhitectul Vasile Mitrea - n. red.), la fel şi baza de date care trebuie pusă la dispoziţia concurenţilor, una foarte consistentă, ne bucurăm să spunem. Reprezentanţii primăriei lucrează la pregătirea procedurii, la "împachetarea" documentelor în formula necesară lansării. Mai urmează traducerea documentaţiei în limba engleză", a precizat Szabolcs Guttmann, preşedintele filialei Transilvania a OAR.
Competiţia poate fi lansată la final de august, consideră oficialul OAR, însă pentru un impact cât mai bun ar fi de preferat amânarea lansării pentru septembrie, după perioada de concedii. În aceste condiţii, o soluţie pentru reamenajarea pieţei Mihai Viteazul ar putea fi identificată până la finalul anului, cu respectarea etapelor de concurs şi procedură. A fost, de asemenea, stabilită componenţa juriului, la propunerea OAR, care aşteaptă semnătura primarului Emil Boc. Acesta va fi format din cinci membri: Andras Istvan (Ungaria), Mihai Pienescu (Franţa), Sandu Alexandru (Bucureşti), Florin Ionaşiu (Timişoara) şi Ligia Subţirică (arhitect şef al municipiului Cluj-Napoca).
Mihai Pienescu este autor şi coautor a peste 60 de proiecte şi construcţii realizate în România, Franţa, Liban, Fi