Detoxifierea organismului reprezintă procesul de transformare și neutralizare a toxinelor și eliminarea lor.
Detoxifierea organismului se realizează prin mecanismele naturale de care dispune corpul nostru și care funcționează după un ciclu cotidian. Însă, o alimentație prea bogată în grăsimi, carne, lactate grase, alimente rafinate, produse chimice împiedică detoxifierea naturală a organismului.
O detoxifiere eficientă a organismului presupune și stimularea funcției de detoxifiere a pielii. Dacă eliminarea toxinelor prin colon nu se realizează corespunzător, atunci organismul își crează alte supape pentru detoxifiere și astfel apar eczemele, supurațiile (sau, cum se spune din bătrâni, “iese răul prin piele”). Acneea, furunculii, sunt semne ale intoxicării colonului, la fel și pielea iritată, lipsită de elasticitate. Tenul pământiu e un semn că ficatul și colonul sunt afectate. Cearcănele duble pot indica o toxicitate ridicată la nivelul colonului.
Toate probleme pielii sunt datorate eliminării substanțelor acide de către glandele sudoripare (eczemă uscată, crăpături) sau înlăturării deșeurilor coloidale de către glandele sebacee (acnee, furuncule, piele grasă, eczemă udă).
Orice reacție inflamatorie a pielii e un semn că în interiorul organismului s-au acumulat multe toxine și că aveți nevoie de o cură de stimulare a detoxifierii.
Ce e de făcut?
Puteți folosi metode de detoxifiere prin stimularea transpirației, frecția uscată, exercițiu fizic, băi calde, saună, băi de vapori, băi de aer cald, împachetări, masaj.
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Top alimente care detoxifiază ficatul