Alexandru Vişinescu, fost comandant al închisorii Râmnicu Sărat, denunţat pentru moartea unor deţinuţi politici între 1956-1963, aflat la un hotel din Buzău, a devenit recacitrant cu jurnaliştii care l-au întrebat de ce a plecat din Bucureşti, spunându-le că nu dă nimănui explicaţii unde merge.
Alexandru Vişinescu este cazat la un hotel din centrul Buzăului şi zilnic, la orele prânzului, îşi vizitează sora, care locuieşte într-un bloc din apropiere, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Acesta a fost văzut, marţi, de jurnalişti, care l-au întrebat de ce a plecat din Bucureşti la scurt timp după acuzele privind comiterea unor atrocităţi în penitenciarul din Râmnicu Sărat asupra unor deţinuţi politici, pe vremea când era şef al închisorii.
La început, Alexandru Vişinescu a fost calm şi destul de formal, după care a devenit recalcitrant, spunându-le ziariştilor că nu trebuie să dea nimănui explicaţii privind prezenţa sa într-un loc sau altul.
"Nu vă interesează de ce am plecat din Bucureşti. Vă rog să mă lăsaţi în pace, să nu procedez altfel, lăsaţi-mă-n pace. Este viaţa mea, nu mă forţaţi să procedez altel", le-a spus, nervos, Vişinescu ziariştilor buzoieni.
Alexandru Vişinescu s-a născut la Buzău, în 1925, şi a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii, unde a murit, în urma torturilor, Ion Mihalache.
Alexandru Vişinescu este unul dintre cei 35 de torţionari identificaţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a solicitat, pe 30 iulie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti începerea urmării penale a fostului comandant al închisorii Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, pentru omor deosebit de g