Dacă te-ai plictisit de reţetele banale de supe şi ciorbe ştiute de toate gospodinele, îţi poţi surprinde familia cu ceva nou, gustos şi sănătos. Supa de pui cu ciuperci se prepară foarte uşor, iar ingredientele sunt destul de accesibile şi uşor de procurat. Totodată, această supă asigură o parte importantă din necesarul zilnic de nutrienţi de care are nevoie corpul tău, aşa că o poţi folosi şi într-o cură de slăbire, desigur, alături de alte mese.
Ingrediente
- 500 g ciuperci albe ( în lipsa ciupercilor proaspete, se pot folosi şi cele de la conservă)
- un piept de pui
- 2 ouă
- o ceapă mare
- sare
- piper
- ulei de susan
- un morcov
- 3 linguri sos de soia
Mod de preparare
Legumele se taie mărunt şi se pun la călit 2 minute în 3 linguri de ulei de susan, alături de pieptul de pui feliat mărunt. După aceea, se adaugă ciupercile, 2 litri de apă şi se lasă să fiarbă preţ de 30 de minute. Ouăle se bat bine şi se adaugă, în cantităţi mici şi repetate, spre sfârşitul timpului de fierbere a supei (zdrenţe de ou). Se adaugă sosul de soia, sare şi piper după gust, se mai lasă la fiert 3-4 minute, apoi se stinge focul.
Poftă bună!
Dacă te-ai plictisit de reţetele banale de supe şi ciorbe ştiute de toate gospodinele, îţi poţi surprinde familia cu ceva nou, gustos şi sănătos. Supa de pui cu ciuperci se prepară foarte uşor, iar ingredientele sunt destul de accesibile şi uşor de procurat. Totodată, această supă asigură o parte importantă din necesarul zilnic de nutrienţi de care are nevoie corpul tău, aşa că o poţi folosi şi într-o cură de slăbire, desigur, alături de alte mese.
Ingrediente
- 500 g ciuperci albe ( în lipsa ciupercilor proaspete, se pot folosi şi cele de