Dintre cele zece persoane din localitatea bistriţeană Nepos, care au făcut luni seară toxiinfecţie alimentară, doar două au rămas internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. Acestea prezintă forme uşoare de boală şi este foarte posibil să fie externate astăzi.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică B-N, dr. Doina Petri, spune că în urma anchetei, făcută la faţa locului, a reieşit că toxiinfecţia alimentară s-a produs după ce familia, formată din zece persoane, a consumat caş, cumpărat de la un cioban.
"S-au prezentat la serviciile medicale aproximativ 10 persoane, provenind din aceeaşi familie. Patru dintre acestea au fost dirijate spre serviciul de boli infecţioase din Bistriţa, dintre care două au rămas internate. Persoanele prezentau vărsături şi scaune diareice. Citeşte şi
Toxiinfecţie alimentară "în masă". Opt persoane transportate la spital
Este o suspiciune de toxiinfecţie alimentară, un focar familial, produs de brânzeturi, pregătite în condiţii neigienice. Produsele au fost cumpărate de la cineva din sat, un caş făcut de oierii din sat. S-au recoltat probe biologice şi de la cele două persoane internate, sunt doi adulţi şi s-a prelevat şi din caş, să vedem despre ce este vorba. Bănuim că este vorba de un stafilococ. Printre persoane s-au aflat şi copii, dar aceştia nu au fost internaţi, internate sunt doar două persoane adulte", spune Petri.
Aceasta mai spune că nu s-au aplicat amenzi. "La focarele familiale nu există asemenea măsuri, doar că am intervenit şi le-am atras atenţia asupra măsurilor de igienă pe care trebuie să le respecte în viitor. De asemenea, vom urmări care este traseul produsului alimentar, în aşa fel încât să nu se îmbolnăvească şi alţii!", mai spune Petri.
Directorul adjunct DSP B-N mai spune că persoanele au făcut forme uşoare de toxiinfecţie alimen