Peste 60% dintre români folosesc dispozitivele mobile personale în interes de serviciu
SAP România: Companiile nu conştientizează riscurile cauzate de pierderea sau furtul datelor
Peste 60% dintre români utilizează cel puţin o dată pe zi dispozitivele mobile personale în interes de serviciu, iar jumătate dintre companiile private încurajează această tendinţă, se arată într-un comunicat, remis redacţiei, de SAP România, subsidiara locală a SAP AG, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business. Printre cele mai active companii care permit această practică se numără cele din domeniul media, retail şi producţie, însă majoritatea omit implementarea unor soluţii de securitate şi gestiune integrată a dispozitivelor mobile, situaţie care expune organizaţiile la riscuri considerabile.
"Cele mai multe companii care încurajează angajaţii să utilizeze propriile dispozitive mobile în interes de serviciu nu conştientizează riscurile cauzate de pierderea sau furtul acestora şi consideră angajaţii principalii responsabili privind securitatea informaţiilor stocate. Accesul neautorizat la date confidenţiale din partea unor persoane necunoscute reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri la care companiile se expun în momentul utilizării dispozitivelor mobile", a explicat Vlad Stănescu, SAP Mobility Solutions.
80% dintre angajaţi accesează informaţii sensibile din afara companiei
Informaţiile de business sunt de cele mai multe ori transmise prin e-mail şi stocate individual, pe dispozitive mobile personale sau pe site-uri terţe de transfer de fişiere, însă aceste metode sunt considerate nesigure de către departamentele IT din cadrul companiilor. Potrivit unui studiu internaţional, 80% dintre angajaţi accesează documente când sunt în afara companiei; 66% utilizează platforme terţe pentru transferul fişierelor, iar aproape 90%