Furtul de masini pe teritoriul Bulgariei a revenit in atentia autoritatilor romane si a turistilor care vor sa mearga pe litoralul vecinilor. Probabil ca multi stau linistiti stiind ca au incheiat o asigurare Casco, insa s-ar putea trezi ca nu pot fi despagubiti de asigurator. Vezi de ce.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda celor care calatoresc cu autoturismul in Bulgaria sa incheie asigurari antifurt de tip Casco.
"Infractiuni de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi). S-au semnalat cazuri de agresiune si furt de autovehicule pe soselele nationale", transmit oficialii MAE.
Verifica acoperirea asigurarii!
Cand inchei o polita Casco, nu semna ca primarul! Citeste atent riscurile acoperite (chiar daca ai optat pentru Full Casco) si mai ales excluderile.
„Turistul trebuie sa verifice daca are o polita Casco valabila si in afara tarii”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Viorel Vasile, managing partner al Safety Broker.
Si Gheorghe Grad, directorul general al SRBA - Broker de Asigurare si Reasigurare, atrage atentia asupra acestui aspect. El a explicat ca sunt polite Casco care au acoperire doar pe teritoriul tarii, iar altele includ si daunele din strainatate.
Acesta a mai spus ca unele companii de asigurari includ acoperirea „furtului extern” prin polita Casco doar in cazul in care clientul isi face si RCA-ul la firma respectiva.
Totodata, sunt polite care au fransize de pana la 20-25% in cazul furturilor din unele tari cu risc mare.
„Unii asiguratori aplica fransize de 20-25% (din suma asigurata, n.r.) pentru furtul autovehiculelor in tari cu risc mare, precum Bulgaria, Moldova, Ucraina sau Rusia”, a spus Viorel Vasil