Omar Hayssam nu a contestat decizia de arestare preventivă din dosarul în care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) îl acuză de înşelăciune şi delapidare, iar recursul fratelui său Mohamad Omar a fost respins de Curtea de Apel Bucureşti.
Tribunalul Bucureşti a dispus, în 2 august, emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru Omar Hayssam şi, în lipsă, pentru Mohamad Omar, la solicitarea procurorilor DIICOT, în dosarul în care sunt judecaţi pentru înşelăciune şi delapidare, alături de Mihai Nasture, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, notează Mediafax.
Decizia nu a mai fost contestată de Omar Hayssam la Curtea de Apel Bucureşti, astfel că se menţine mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti, urmând ca, la 30 august, să se verifice legalitatea şi temeinicia arestării preventive a sirianului.
Avocatul lui Mohamad Omar a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă. Instanţa a respins, luni, recursul lui Mohamad Omar pe motiv că este nefondat şi l-a obligat să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Sirianul a părăsit în mod fraudulos teritoriul României
Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestare preventivă a lui Omar Hayssam a arătat în motivare că sirianul a părăsit în mod fraudulos teritoriul României, iar prin atitudinea adoptată şi acţiunile întreprinse „a vizat sustragerea de la urmărire penală şi chiar de la judecată, prezenţa la acest moment nefiind voluntară”.
Magistratul a notat că dacă sirianul ar fi lăsat în libertate, există riscul ca acesta să îi influenţeze pe ceilalţi inculpaţi.
„Instanţa apreciază că actele dosarului relevă şi riscul ca inculpatul să încerce să îi determine pe ceilalţi incu