Patru echipe şi-au desfăşurat meciurile de pe teren propriu pe stadionul din centrul oraşului în ultima perioadă, iar specialiştii care se ocupă de întreţinerea suprafaţei de joc spun că aceasta va avea de suferit, dacă nu se iau măsuri suplimentare.
Pe „Naţional Arena", ritmul infernal la care e supus gazonul de Steaua, Dinamo, Astra şi echipa naţională i-a determinat pe administratori să-l schimbe pentru a patra oară în ultimii doi ani. La Cluj, înghesuiala e şi mai mare. În decurs de 31 de zile, pe stadion au fost sau sunt programate 12 partide, ceea ce înseamnă un meci la mai puţin de 72 de ore. Chiar dacă în acest moment starea suprafeţei de joc e una foarte bună, specialiştii avertizează că fără măsuri suplimentare, gazonul ar putea avea de suferit din cauza ritmului.
Olimpia Cluj, echipa de rugby a CS „U", Pandurii Târgu-Jiu şi Universitatea Cluj sunt echipele care-şi desfăşoară meciurile pe stadionul din centrul oraşului. Pentru aceste activităţi, oficialii cluburilor achită un tarif diferenţiat. Olimpia Cluj, CS „U" Cluj (rugby) şi Pandurii plătesc către SC Cluj Arena SA încasările din bilete şi sunt obligate doar să se ocupe de cheltuilelile legate de pază. În schimb, „U" are de achitat o chirie fixă, de 7500 de euro plus TVA. Cluj Arena SA a avut încasări serioase doar din biletele vândute de Pandurii pentru meciul cu Hapoel Tel Aviv, din urmă cu două săptămâni, când în conturi au intrat peste 42.000 de lei, conform declaraţiilor oficialilor. În schimb, banii din biletele vândute de Olimpia Cluj pentru meciurile din cadrul turneului de calificare în Women's Champions League sunt foarte puţini, a recunoscut Radu Raţiu, directorul societăţii. „Din vânzările pentru meciurile de fotbal feminin s-au strâns puţini bani, nu vă pot spune o sumă exactă. La rugby vin câteva sute de oameni, nici aici nu pot da o cifră exactă a încasărilor. În schimb,