Filiala euroregională S-V Oltenia a Uniunii Arhitecţilor din România (UAR) îi pofteşte vineri dimineaţă pe craioveni, în Piaţa „Mihai Viteazul“, pentru a admira expoziţia „SOS - Culele din România“. Vernisajul va avea loc la ora 10.00, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ şi sprijinit de Consiliul Judeţean Dolj.
Expoziţia va include 32 de panouri în care sunt reprezentate trei ruine, patru case-culă, 23 de cule şi două turnuri de observaţie. „Majoritatea dintre ele se află în judeţele Olteniei, dar şi în Argeş şi Teleorman. Acest proiect face parte din campania „SOS - Culele din România“, care priveşte salvarea acestor construcţii. El îşi propune să aducă mai mult la cunoştinţa publicului aceste construcţii care sunt identitare pentru regiunea noastră“, a explicat Carla Dodocioiu, referent comunicare UAR - filiala euroregională S-V Oltenia.
Deschiderea expoziţiei va fi urmată, de la ora 12.00, de o masă rotundă cu tema „S.O.S – Culele din România“, găzduită de sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj. Proiectul „Culele din Oltenia“ a fost gândit ca un mijloc de oprire a dezastrului în ceea ce priveşte degradarea - uneori aproape de dispariţie - a culelor din România.
Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 16-18 august, în Piaţa „Mihai Viteazul“, între orele 10.00 şi 20.00. În Dolj există două astfel de construcţii: Cula Cernăteştilor (comuna Cernăteşti, construită în jurul anului 1600) şi Cula Izvoranu (comuna Brabova, ce datează din 1780-1790).
Filiala euroregională S-V Oltenia a Uniunii Arhitecţilor din România (UAR) îi pofteşte vineri dimineaţă pe craioveni, în Piaţa „Mihai Viteazul“, pentru a admira expoziţia „SOS - Culele din România“. Vernisajul va avea loc la ora 10.00, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ şi sprijinit de Consiliul Judeţea