Azi este marţi 13 şi în caz că te-ai întrebat cam cât superstiţii circulă prin lume pentru ziua aceasta, avem o listă foarte bună. Depinde de tine în câte crezi şi pe care le consideri de-a dreptul prosteşti.
Este marţi, a 13-a zi a lunii, trei ceasuri rele avem şi să vedem care superstiţii mai sunt populare printre oameni sau de unde a pornit renumele prost al acestei zile. Spre exemplu, pentru credincioşii catolici sau ortodocşi, cifra 13 este legat de Cina cea de Taină. La masa celebră oferită de Iisus Hristos, au fost 12 apostoli şi Mesia, dar Iuda a trădat mai apoi, astfel că perfecţiunea lui 12 a fost restabilită.
La scandinavi, există 12 zei, dar al 13-lea, pe numele său Loki, îl ucide pe Balder. La romano-catolicii există şi o sărbătoare importantă, sărbătorirea sfântului Anton de Padova, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai lor. Este ziua în care se rosteşte o rugăciune specială care dă posibilitatea fiecăruia de a cere un anumit dar. Funeraliile lui Anton s-au desfăşurat într-o zi de marţi, zi în care au avut loc numeroase minuni şi vindecări, aşa că aceasta a rămas ziua în care credincioşii i se roagă.
În tarot există cartea denumită Moartea XIII care prevesteşte o problemă. Deşi nu este cea mai rea carte din pachet, simbolurile desenate pe ea au făcut-o cea mai cunoscută.
Trei ceasuri rele de marţi
Cele trei ceasuri rele ale zilei de marţi sunt legate de o regulă folosită în astrologia orară, una dintre ramurile astrologiei generale. Se ştie că fiecare zi este împărţită în 24 de ore, numai că în astrologie durata orelor (cunoscute drept „ore planetare“) nu este aceeaşi cu cea deja cunoscută de 60 de minute şi nu fiecare zi începe cu aceeaşi oră. Acest ceas arată planete, nu ore obişnuite, notează „Jurnalul Naţional“. Ziua între răsărit şi apus şi noaptea, intervalul orar de la apus la răsărit, sunt împărţite în câte 12 ore eg