Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Briose cu zmeura si coacaze
Ingrediente
250 gr unt , 180 gr zahar, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 300 gr faina.
Umplutura : zmeura si coacaze negre.
Decor: zahar pudra vanilat.
Preparare
Fructele se spala cu grija si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena.
Adaugam pe rand ouale si mixam continuu. Se adauga praful de sare, vanilia si faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma. Intr-o tava cu forme de briose punem chese iar in fiecare chesa turnam compozitia de briose cu ajutorul unui pos cu dui.
Se pune un strat , fructe dupa preferinta (4 zmeure, 3 coacaze negre) si un strat de compozitie. Deasupra la fiecare briosa se adauga cate 4 zmeure.
Se coc cca 25 min , la foc potrivit. Cand au capatat o culoare aurie se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se pudreaza cu zahar farin
Se servesc alaturi de cafea sau ceai.
Pofta Buna!
Sursa: bucatarie-romaneasca.ro Tag-uri: briose, fructe, reteta
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Briose cu zmeura si coacaze
Ingrediente
250 gr unt , 180 gr zahar, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 300 gr faina.
Umplutura : zmeura si coacaze negre.
Decor: zahar pudra vanilat.
Preparare
Fructele se spala cu grija si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena.
Adaugam pe rand ouale si mixam continuu. Se adauga praful de sare, vanilia si faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma. Intr-o tava cu forme de briose pu