Primul pas pentru ca Braşovul să fie legat direct de Dâmboviţa printr-un drum direct a fost făcut astăzi, când autorităţile din cele două judeţe au semnat actul de asociere pentru realizarea drumului turistic Moieciu – Padina.
Prin construcţia acestei şosele, care are o lungime de 60 de km, s-ar crea o legătură directă între cele două judeţe, respectiv între DN 73 (Braşov – Bran – Piteşti) şi DN 71 (Sinaia – Moroeni – Fieni – Târgovişte), ceea ce ar scurta distanţa dintre cele două zone cu 110 km, dar ar crea şi un acces mai facil al turiştilor, care vor să ajungă în zona Bran-Moieciu, dar vor să viziteze şi zona Peştera, cu biserica din Peştera Ialomicioarei, Lacurile Bolboci şi Scropoasa sau Cheile Tătarului.
Autorităţile judeţene s-au asociat în vederea pregătirii documentaţiei tehnico-economice pentru depunerea proiectului acestui drum interjudeţean spre finanţare în cadrul programelor ce vor primi bani europeni în perioada 2014 – 2020. De asemenea, cele două consilii judeţene s-au angajat că vor suporta şi partea de cofinanţare pentru acest proiect, în funcţie de lungimea sectorului de drum de pe raza fiecărui judeţ. Investiţia este estimată la aproximativ 50 de milioane de euro.
„După ce vom finaliza studiul de fezabilitae şi proiectul tehnic, vom şti cu exactitate care este valoarea investiţiei. Deocamdată, nu ştim care va fi cofinanţarea, pentru că nu sunt definitivate criteriile pe POR 2014 – 2020”, a precizat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Următorul pas este întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectul tehnic de către cele două autorităţi judeţene, documentația urmând să fie depusă pentru obținerea de fonduri structurale pentru următoarea sesiune de finanțare 2014 -2020. Costurile pentru realizarea acestei şosele au mai fost evaluate şi în anul 2003, când autorităţile vroiau să acceseze fonduri