Au secat fântânile, iar localnicii se tem că vor fi nevoiţi să-şi vândă animalele! Câteva zeci de familii din localitatea dâmboviţeană Vişineşti au rămas fără apă în fântâni din cauza secetei. Cei mai mulţi, deşi în vârstă, sunt nevoiţi să care apă de la câţiva kilometri, de la un izvor, însă şi acesta este aproape secat.
Autorităţile locale au apelat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a primi câteva cisterne de apă săptămânal. Situaţia din cătunul Maluri, comuna Vişineşti, se repetă şi în acest an. Fântânile sunt aproape secate, iar oamenii nu mai au apă nici de băut, dar nici pentru animale. Autorităţile locale spun că zona este prinsă într-un proiect de dezvoltare, însă lucrările ar trebui să înceapă abia în anul 2014. Până atunci,
cele câteva zeci de personale sunt nevoite să care apă de la un izvor, care şi acela este aproape secat: “E cumplit, seceta ne-a lovit din nou. Cărăm apă de la un izvor, dar şi acolo apa este foarte puţină. În fântâni nu mai avem. Sincer, an de an când vine seceta avem probleme. O să ajungem să ne vindem animalele”, a declarat un localnic. Cei mai mulţi, care au animale, spun că dacă seceta va continua, vor fi nevoiţi să-şi vândă animalele. Autorităţile locale spun că au trimis înştiinţare la reprezentanţii ISU şi asteaptă cisterenele cu apă: “Situaţia este destul de dificilă. Din cauza secetei prelungite fântânile au secat. Este foarte dificil însă, deja am solicitat la ISU Dâmboviţa să beneficiem săptămânal de câteva cistern de apă. Vreau să mai subliniez faptul că acest cătun este cuprins într-un proiect de alimentare cu apă care va fi pus în aplicare în anul 2014″, a declarat edilul localităţii Vişineşti, Nicolae Stoica.
Situaţia a fost rezolvată, însă doar pe hârtie, practic cătunul Maluri va fi racordat la reţeaua de apă abia în anul
2014.
Până atunci, oamenilor nu le-a rămas decât să