Mai multe firme de specialitate din Germania caută, prin Serviciul Eures România, barmani, ospătari şi bucătari în judeţul Gorj. Astfel, Eures dispune de 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecţie la Sibiu în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013. Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte - personal serviciu organizare banchet (10 posturi). Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 - B1, B2). Angajarea se face pe o perioadă de şase luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1.500-2.000 de euro brut pe lună pentru ospătar, 1.850-1.950 de euro brut pe lună pentru barman şi 1.500-2.100 de euro brut pe lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar.
Se lucrează şi de sărbători
Timpul de lucru este de 40-45,5 ore pe săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit sau contracost (270 euro pe lună), iar întreţinerea poate fi gratuită, negociabilă sau pe cont propriu. Pentru posturile de manager restaurant a la carte şi personal serviciu organizare banchet sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germanã, nivel C2, cât şi cunoştinţe bune de limba englezã, nivel B2, precum şi calificare şi experienţa în domeniu. „Persoanele cu