Prin nedeclararea salariului, d. Isarescu comite o contraventie punctata de Agentia Nationala de Integritate (ANI).
La clauzele abuzive d. Isarescu pare foarte ferm cu aplicarea conceptului de “stat de drept”, desi il intelege gresit in cazul abuzurilor prin clauze abuzive.
Miine poimiine te trezesti cu d. Isarescu petitionand pentru schimbarea legii ANI. Va primi cateva like-uri de la primarii aflati in conflict cu legea si cu ANI. Detalii in link-ul de aici..
In realitate, nu neaparat salariul este problema de imagine pentru d. Isarescu ci bonusurile de performanta si participarile la diferite comitete care sfideaza potentialul electorat, precum si faptul ca salariul nu a fost afectat de reducerea de 25% ca la toti angajatii la stat.
In conditiile ratarii sistematice a singurei tinte, cea de inflatie, este deplasat sa te auto-premiezi pe timpul unei crize pe care ai provocat-o.
Mai mult decat atat, sa te auto-premiezi pentru un “profit” facut mai ales pe seama imprumutului de la FMI pentru care platesc cei care au suferit de pe urma austeritatii, privatii si ceilalti angajati la stat, depaseste nivelul de intelegere a oamenilor de bune moravuri. Tot “profitul” deosebit a stat la baza cererii de achizitie, in plina criza si pe fond de reduceri salariale, a masinilor de tip Mercedes ML 63 AMG ( 526 de cai) pentru uzul d. Isarescu ( ulterior, cand a aflat presa au retras anuntul de achizitie).
D. Isarescu prefera o contraventie decat sa apara in vazul lumii drept lupul moralist in conditiile in care pe de o parte afirma sus si tare ca “reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este o măsură de ajustare, nu de austeritate”, link-ul aici, iar pe de alta parte presa Guvernul Boc sa il excluda de la reducere, fiind probabil singura exceptie operata.
Veniturile celor de la ASF sunt publice, ale celor de la ANRE sunt publice, doar ale d