Inventivitatea este poate motorul cel mai important in afaceri, iar in aceasta ordine de idei, specialistii din industria bauturior au reusit sa prepare o noua licoare alcoolica, despre care se crede ca ar putea concura cu bauturile cele mai pretentioase: distilatul zatului de cafea.
Fireste, in faza experimentala, bautura s-a preparat din zat obisnuit, dar daca rezultatele vor fi pe masura asteptarilor, nimic nu va opri fabricantii sa prepare zat pe cale industriala din cafea macinata, ceea ce ar putea duce la un pret exorbitant pentru noua bautura, mult mai mare decat cel pacticat la whisky si rom, apreciaza factroom.ru.
Pentru ca afacerea sa fie fezabila, va trebui ca initiatorii sa gaseasca o intrebuintare si produsului secundar rezultat din aceasta activtate: imensa cantitate de cafea naturala obtinuta prin fierbere.
Deocamdata, acest aspect n-a intrat in sfera preocuparilor apreciindu-se ca, in eventualul succes al noului brandy, pretul acestuia ar putea acoperi cheltuielile, chiar daca produsul secundar ar fi considerat deseu.
Experimentele pivind noua bautura ii apartin biochimistului Solange, de la Universitatea portugheza Minho din Braga. El n-a facut un secret din principiul retetei sale de fabricatie, pastrand pentru el numai unele detalii esentiale.
In principiu, a procedat colectand o cantitate de zat de la cafea, l-a deshidratat, apoi l-a rehidratat cu suficienta apa distilata, pentru ca amestecul sa fiarba sub presiune, timp de 45 minute, la o temperatura constanta de 163 grade Celsius.
Procesul de imbatranire ii sporeste calitatile
Dupa eliminarea printr-o supapa a excesul de apa sub forma de vapori, a reusit sa obtina controlul cantitatii de lichid ramas in produsul tratat termic. A adaugat zahar si drojdie, a asigurat timpul necesar fermentarii si a trecut la distila