Iată 9 lucruri mai puţin cunoscute despre bere, care te pot convinge să apreciezi mai mult această băutură.
9. Berea şi părul facial
Un producător din Oregon, SUA, a descoperit o cale de a obţine bere din fungi colectaţi din propria barbă. Deşi sună dezgustător, metoda este, de fapt, logică pentru că majoritatea microorganismelor care produc fermenţi provin din surse naturale putrezite. Astfel, cele extrase din barba cuiva nu sunt decât o extensie neplăcută a unui proces natural.
8. Spuma
Mulţi consumatori de bere nu apreciază spuma care se formează deasupra băuturii în pahar, dar aceasta este foarte importantă pentru că poate spune multe despre calitatea berii respective. Dacă spuma nu se formează când torni berea, aceasta este de calitate inferioară. Cireaşa de pe tort în materie de spumă este cea care nu dispare în totalitate şi formează ca o dantelă pe interiorul paharului pe măsură ce berea este consumată. Acesta este un semn că berea e de calitate superioară, dar condiţia pentru formarea “dantelei” este ca paharul să fie foarte curat.
7. Berea şi marijuana
Nu multă lume ştie că cele două au ceva în comun. Agenţii care dau aroma berii provin din familia Cannabaceae, care include şi Cannabis sativa, planta din care este obţinuta marijuana. Deşi plantele fac parte din aceeaşi familie, ele nu pot fi înlocuite reciproc, însă unii au încercat să introducă marijuana în componenţa berii.
6. Berea şi taxidermia
Taxidermia (animalele împăiate) şi berea este una dintre combinaţiile pe care ar trebui să le evităm. Cel puţin aşa cred cei mai mulţi dintre noi… Există însă excepţii – producătorul BrewDog a realizat cea mai tare bere din lume, cu 55% volum alcoolic, în 2011. Sticlele cu această băutură numită “The End of History” au fost introduse în animale moarte, astfel că gâtul fiecăreia iese prin gura unei veveriţe sau a unei