Scandalul torţionarilor scoate la iveală noi dovezi tulburătoare ale ocultării cruzimilor petrecute, înainte de ’89, în aresturi şi în închisorile din România regimului comunist.
În urmă cu două zile, “ring” a prezentat declaraţia mai mult decât interesantă a fostului şef al procurorilor militari, gral. (r) mag. conf. univ. dr. Dan Voinea, care a lansat ideea că anchetele privind actele de tortură şi crimele din regimul penitenciar comunist ar trebui să înceapă cu anchetele făcute în anii ’80 în beciurile miliţiei şi ale Securităţii. Generalul Voinea s-a referit şi la dosarul „Braşov ’87”, în care au fost anchetaţi sub tortură cei care s-au revoltat în oraşul de sub Tâmpa cu doi ani înainte să explodeze ”mămăliga românească” la Timişoara şi la Bucureşti. Reporterii “ring” au stat de vorbă cu liderul Asociaţiei “15 Noiembrie 1987 – Braşov” care a făcut câteva dezvăluiri de-a dreptul... uluitoare.
“Domnilor, noi i-am găsit pe toţi torţionarii”
În exclusivitate pentru “ring”, liderul Asociaţiei “15 Noiembrie 1987 - Braşov”, Florin Postolachi, dezvăluie că, imediat după revoluţie, primul procuror general postdecembrist, Gheorghe Ioan Robu, îi identificase pe “torţionarii” muncitorilor revoltaţi la Braşov, dar că, într-un mod foarte misterios, dosarele ar fi dispărut imediat după moartea “suspectă” a înaltului magistrat. “Torţionarii trăiesc, dar noi nu-i cunoaştem, asta este problema. Eu sunt şi cercetător la CNSAS, dar nu am reuşit să-i identificăm pe cei care ne-au anchetat în 1987. Ştiu că, în anii ’90, procurorul general Robu, înainte să moară în condiţii suspecte, a venit la Braşov şi ne-a spus: «Domnilor, noi i-am găsit pe toţi torţionarii. Vă rugăm frumos să daţi declaraţii, să ni-i spuneţi pe cei care v-au înjurat, care v-au bătut!...»,”, spune preşedintele asoci