Pietonalele Clujului sunt, poate, cele mai scumpe parcări ale Clujului: s-au cheltuit căruţe de bani pentru amenajarea canalului Morii şi pavarea străzii Andrei Şaguna, pentru ca şoferii să aibă unde-şi parca maşinile. Situaţia e identică şi în restul pietonalelor din oraş.
"Deşi s-a semnalat în mai multe rânduri că pe strada Andrei Şaguna circulă maşini, iar o parte din stradă e folosită ca parcare, Primăria Cluj-Napoca nu e în stare să gestioneze situaţia", acuză vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea.
"În primăvara acestui an, la fel ca în 2012 şi 2011, municipalitatea clujeană a promis terase şi târguri pe strada Andrei Şaguna. La fel ca în 2012 şi 2011, nu s-a întâmplat nimic. În oricare zi a săptămânii, pe jumătate din stradă sunt parcate maşini şi asta pentru că unul din cei doi stâlpişori instalaţi, mai precis cel care ar trebui să limiteze accesul auto pe "pietonală" (dinspre intersecţia străzii David Ferenc spre strada Regele Ferdinand), nu funcţionează. Iniţial, primăria a anunţat că "accesul auto este permis doar pentru riverani, cu condiţia parcării în incintă, fiind interzisă staţionarea pe trotuar şi carosabil; de asemenea, va fi permis accesul serviciilor publice sau de intervenţie". Astăzi, chiar dacă e interzis, mereu sunt maşini parcate pe trotuar", mai acuză Bîldea.
"Primarul Emil Boc nu s-a deranjat să gândească un mod de a introduce şi această stradă în circuitul evenimentelor din Cluj-Napoca, dacă tot s-a cheltuit suma de 1,6 milioane de lei pentru amenajarea Canalului Morii şi pavarea străzii. Nicio politică de încurajare a comercianţilor, niciun fel de acţiuni de descurajare a celor care folosesc strada pentru a parca fără plată", spune el.
O altă stradă urmează să fie modernizată şi destinată traficului pietonal: strada Baba Novac. "Dacă şi această "bijuterie" a Clujului, asa cum o anunţă domnul primar, va fi