S-a născut în Maramureş acum 39 de ani, dar a locuit mai bine de un deceniu în Franţa, la Paris, unde a început prin a vinde ziare şi a ajuns să conducă unul dintre restaurantele cunoscute. Acum trei ani şi jumătate Nicolai Tand a decis să îşi deschidă un restaurant propriu „acasă“, în România.
Visul său este însă să se întoarcă la Paris, unde a învăţat ce înseamnă un restaurant, şi să îşi deschidă propriul local, scrie revista Business Magazin (www.bmag.ro).
„Am ştiut de la început ce vreau să fac. Ştiam că lumea se deplasează după mâncare bună“, spune antreprenorul care în noiembrie 2010 a deschis Cantine de Nicolai într-o zonă centrală însă ferită de traficul şi aglomeraţia din Capitală. Micul local, după cum îl numeşte antreprenorul, are 65 de locuri şi primeşte zilnic 60-100 de clienţi, cei mai mulţi seara. „A fost greu la început pentru că românul e dispus să încerce ceva nou însă trebuie convins să revină.“
Nicolai Tand, care după mulţi ani în afara ţării încă îşi păstrează accentul de maramureşean, spune că a încercat să construiască un local mic, intim, care să creeze ideea de „acasă“. Aşa a ales spaţiul aflat între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, pe una dintre străduţele care încă mai păstrează aerul interbelic, în special datorită arhitecturii. „Am găsit spaţiul acesta pe internet şi am mers să îl văd. Am ştiut de la început că aici vreau să dezvolt restaurantul, însă am mai mers să văd încă un spaţiu. M-am întors.“
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale