Interviu cu Adrian Ţoca, primarul comunei Hălmagiu
- Domnule primar, v-aş propune să începem discuţia noastră cu finalizarea lucrărilor cuprinse în proiectul pe Măsura 3.2.2.
- Este binevenită întrebarea dumneavoastră, deoarece, prinşi cu sărbătorile verii – cu Nedeia de la Hălmagiu şi Târgul de Fete de pe Muntele Găina – nu am mai discutat cam de multişor despre aceste aspecte. Ei bine, revenind la conţinutul întrebării dumneavoastră, vă pot spune că lucrările cuprinse în proiectul despre care facem vorbire sunt finalizate în proporţie de 99%. Fireşte, mai sunt încă de efectuat mici retuşuri, dar faţă de valoarea întregii lucrări, acestea sunt de-a dreptul nesemnificative.
- Însă, domnule primar, de cârcotaşi n-am dus lipsă aproape niciodată…
- Acuma, este foarte uşor să stai pe marginea drumului sau în colţul birtului şi să bagi de vină despre una sau despre alta. Dar ceea ce contează este faptul că aceste lucrări extraordinare, de peste două milioane de euro, au vizat infrastructura edilitară a localităţii în ansamblul ei. Vorbim aici despre extinderea reţelei de apă curentă la nivelul întregii localităţi, precum şi despre introducerea reţelei de canalizare tot la nivelul întregului Hălmagiu. Apoi construirea staţiei de epurare a apei, betonarea şanţurilor pluviale, amenajarea podeţelor, a trotuarelor şi asfaltarea străzilor… Una peste alta, ceea ce am făcut prin acest proiect european este de fapt o lucrare istorică, ce se efectuează o dată cam la cincizeci de ani şi care acoperă toate problemele legate de modernizarea infrastructurii edilitar-gospodăreşti a localităţii de reşedinţă a comunei noastre.
- Ce ne puteţi spune despre problemele de zi cu zi ale comunei, mai ales în această perioadă de vârf de vară secetoasă?
-Principala problemă este alimentarea cu apă curentă, dar se pare că nu avem probleme din acest pun