Asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale etc. au primit donaţii de la mai mult de 28.000 contribuabili din judeţ, cei care au redirecţionat 2% din impozitul pe venit fiind cu peste 3.000 mai mulţi decât anul trecut.
Dacă anul trecut 25.120 de contribuabili au redirecţionat 2% din suma datorată bugetului statului cu titlu de impozit pe venituri, din centralizările de până acum numărul a crescut în 2013 cu mai mult de 3.000. Asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociaţiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, în măsura în care, potrivit legilor proprii de organizare şi funcţionare desfăşoară activităţi nonprofit iar sumele primite din impozit să fie folosite în acest scop, dar şi unităţile de cult pot primi donaţii în acest mod, o altă destinaţie pentru cei 2% putând fi bursele private. Numărul contribuabililor care au finanţat astfel entităţile non-profit ar putea fi chiar mai mare, cei 28.912 fiind doar contribuabilii care au solicitat redirecţionarea din impozitul aferent veniturilor salariale, la acest moment fiind încă în lucru declaraţiile persoanelor care desfăşoară activităţi independente.
„Anul trecut, respectiv 2012, în judetul Olt au fost depuse 25.120 solicitări de redirecţionare a 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi venitul net anual din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole; câştigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise; câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen, pentru suma totală de 1.513 mii lei”, se precizează într-un comunicat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt.