Pot să spun că cheesecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate. Eu, în mod normal, aş fi reinventat-o, dar asta puteţi face şi voi adăugând esenţe şi arome după placul vostru. Prin urmare, eu vă voi prezenta reţeta aşa cum e, simplă şi delicioasă.
Ingrediente necesare:
Blat: Biscuiţi Petit Beurre - 250 g, unt - 250 g
Compoziţie: Cremă de brânză Philadelphia - 1 kg, smântână dulce (smântână de gătit) - 500 ml, ouă - 5 bucăţi, zahăr - 175 g, puţină esenţă de vanilie/lămâie sau 2-3 linguri de apă de trandafiri
Sos de fructe de pădure: Fructe de pădure congelate - 200 g, zahăr brun - 2-3 linguri
Mod de preparare:
Pentru început, încălzim cuptorul la 175°C. Zdrobim apoi biscuiţii manual (îi introducem într-o pungă şi îi zdrobim cu un sucitor) sau folosim robotul de bucătărie. Topim untul la bain-marie şi amestecăm bine cu biscuiţii zdrobiţi până obţinem o compoziţie omogenă. În funcţie de ce fel de tavă folosim, o ungem sau folosim hârtie de copt (dacă folosim o tavă cu fund detaşabil, ungem tava cu unt, iar dacă utilizăm o tavă mai înaltă, folosim hartie de copt), după care aşezăm compoziţia de biscuiţi şi unt şi întindem cu mâna pe toată suprafaţa tăvii. Stratul trebuie să fie subţire de circa 5-7 mm. Pasul următor presupune amestecarea într-un castron a cremei de brânză, smântânei de gătit, ouălor, zahărului şi esenţei cu ajutorul unui tel (de preferat). Batem până obţinem o compoziţie omogenă pe care o aşezăm peste stratul de biscuiţi cu unt şi o dăm la cuptorul preîncălzit aşa cum am menţionat mai sus, pentru 30-45 de minute (asta în funcţie de tava folosită şi cât de înaltă va fi compoziţia de brânză). Rezultatul: prăjitura trebuie să fie rumenită în partea de sus şi făcută în mijloc… (preferabil să aibă înălţimea de 3-4 cm).
Sosul îl pregătim astfel:
@N_P