Biologul Craig Packer coordonează, din 1978, proiectul Leii din Serengeti și a petrecut mii de ore în parcul național din Tanzania studiind comportamentul acestor animale maiestuoase, potrivit National Geographic.
Parcul Serengeti
Sursa: National Geographic
Deși proiectul se concentrează pe studiul leilor, biologul american atrage atenția asupra diversității vieții sălbatice din Serengeti,parcul național găzduind câteva duzini de specii de antilope, speciile importante de prădători (lei, leoparzi și gheparzi), precum și numeroase specii de păsări sau alte animale de mici dimensiuni.
CLICK PE IMAGINI PENTRU A VEDEA CE AU SUPRINS CAMERELE VIDEO ÎN PARCUL SERENGETI
SUMARUL ARTICOLULUI CAMERA ASCUNSĂ. Cum arată ANIMALELE din Parcul Național Serengeti | GALERIE FOTO ANIMATĂFOTO 1FOTO 2FOTO 3FOTO 4FOTO 5FOTO 6FOTO 7FOTO 8FOTO 9FOTO 10
Dacă în privința leilor monitorizarea cu ajutorul colierelor cu emițător funcționează eficient de multă vreme, în cazul speciilor care trăiesc în turme de mari dimensiuni lucrurile sunt mai complicate.
"Și atunci ne-a venit ideea să amplasăm o mulțime de camere video ascunse și să le lăsăm să funcționeze zile și ani întregi, în speranța că așa vom putea vedea mai exact ce se întâmplă în sălbăticie", explică Craig Packer.
Biologul american spera ca astfel să obțină informații importante despre migrația speciilor, despre speciile rare și, mai ales, să vadă cum interacționează toate aceste specii, mai ales în prezența leilor, atunci când nu sunt deranjate de apariția omului.
Editorii de la National Geographic au publicat, în ediția online, o serie de imagini animate, denumite gif, realizate pe baza datelor suprinse de camerele video amplasate în Parcul Serengeti.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:Autonomie cu forța. Regionalizarea îi întărâtă pe radicalii maghiari
Dragnea și baron