De teama de a nu-şi pune clienţii în faţa pericolului contractării unei boli de piele, administratorii piscinelor fac uneori exces de zel şi „scapă” cantităţi mari de clor în apă.
Zilele caniculare petrecute la piscină pot fi o plăcere, dar şi un pericol, controalele Inspecţiei Sanitare de Stat scoţând la iveală obişnuinţa anumitor administratori de a trata cu cantităţi de clor peste limita admisă apa din bazine. Controlele desfăşurate în cursul lunii trecute la opt piscine din judeţ (două din Slatina, două din Scorniceşti, două din Caracal, două din Corabia) s-au soldat şi cu două avertismente şi o amendă.
La o piscină din Slatina şi la o alta din Scorniceşti s-au înregistrat uşoare depăşiri ale valorii parametrului clor rezidual liber, pentru care responsabilii au fost sancţionaţi cu avertisment, impunându-se şi aducerea imediată a calităţii apei la parametrii admişi, în timp ce în cazul unei piscine din Corabia depăşirea valorilor admise constatată a impus chiar aplicarea unei amenzi, în cunatum de 1.000 lei. Aici s-a mai impus interzicerea accesului în piscină până la corectarea parametrului prin diluţie cu apa din reţea, proces care a durat câteva ore.
Deşi în lipsa acestui tratament apa din pscine poate fi un pericol, contractarea bolilor de piele fiind cel mai mare risc, şi în cazul cantităţilor mari efectele sunt nedorite. Persoanele sensibile pot dezvolta alergii, iar conjunctivitele, aproape obişnuite în bazinele aglomerate în care apa se schimbă rar iar tratamentele nu sunt suficiente, pot să apară şi ca urmare a cantităţii mari de clor.
Inspectorii sanitari vor reveni în acţiuni de recontrol la piscine pe toată perioada sezonului estival. Din păcate, în judeţ nu există zone naturale amenajate pentru agrement, iar din cele două zone naturale neamenajate monitorizate (zona ponton Slatina, pe râul Olt şi zona Corabia