Noua biserică din satul Pildești, comuna Cordun, are hramul “Adormirea Maicii Domnului”. Biserica împlinește un an de la sfințire. Localnicii și autoritățile locale și-au dat mâna la dezvoltarea localității.
Joi, 15 august, când comunitatea sărbătorește hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, satul Pildești va deveni polul spiritual al comunei Cordun. Momentul este așteptat de locuitorii romano-catolici, majoritatea revenind în sat, din țările în care muncesc, special pentru acest eveniment. Din cei peste 7.000 de locuitori ai comunei Cordun, peste 4.000 se află în satul Pildești, foarte mulți fiind plecați la muncă în afara granițelor țării.
Noua biserică a satului, sfințită anul trecut, se va dovedi neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși care vor asista la slujba de hram. Construcția bisericii a început 1994, pe atunci paroh al comunității fiind părintele Petru Budău. Înălțarea unui nou lăcaș de cult a fost determinată de creșterea numărului de locuitori ai satului Pildești. Piatra de temelie la noua biserică a fost pusă în luna mai 1996. Părintele Budău a coordonat lucrările până în 2006, după care au fost preluate și continuate de părintele Ioan Jicmon, din septembrie 2006 până în august 2012, când biserica a fost sfințită.
Dimensiunile bisericii atrag atenția tuturor celor care își fac drum prin comuna Cordun. Lăcașul de de cult are o lungime de 60 de metri, lățimea la crucieră este de 41 de metri, înălțimea interioară, de 24 de metri, înălțimea la vârful crucilor, de 67 de metri. În interior, în centrul peretelui din prezbiteriu, veghează o impunătoare icoană mozaicală a Ridicării Preasfintei Fecioare Maria la cer, fiind cea mai mare din țară, având o înălțime de 13,75 metri și lățimea de 8,60 metri. Un candelabru de 6,80 metri x 4 metri și cu 196 de becuri scoate în evidență frumusețea lăcașului. Între cele două turnuri, o statu