Antonio Passarelli (58 de ani), simpaticul bucătar care ani la rând a lucrat cot la cot cu solistul Dan Bittman, la fosta emisiune duminicală “Dănutz S.R.L.” ( TVR 1), afişează în permanenţă un zâmbet senin şi fermecător, de parcă întreaga lui viaţă a fost numai în tonuri de roz. Iată însă că, după 20 de ani de trai în România, reporterii ziarului Libertatea au aflat adevăratul motiv pentru care acesta a decis să fugă din Italia.
Adolescenţa lui Antonio Passarelli, unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din ţară, a fost foarte agitată, presărată cu multe probleme cu legea.
Născut în cea mai însângerată zonă a Italiei, în Calabria-Sicilia, Passarelli a trebuit să se uite tot timpul în urma sa, pe stradă, de teamă să nu nimerească în mijlocul unui schimb de focuri între mafioţi.
Anturajul şi sărăcia l-au determinat să rişte mult, ba chiar a făcut cunoştinţă şi cu sistemul de detenţie. A fost prins de carabinieri şi trimis la şcoala de corecţie, căci a fost complice într-o încercare nereuşită de a jefui, în gaşcă, o bancă.
Iar câţiva ani mai târziu, Antonio s-a aflat la un pas de moarte, după ce a suferit un grav accident la o cursă ilegală auto, la care participase.
A stat 11 zile în comă în urma unui accident
Medicii au fost sceptici în privinţa însănătoşirii sale, cu atât mai mult cu cât vestitul bucătar a stat vreme de 11 zile în comă. Nici nu şi-a revenit bine, că o veste cutremurătoare avea să-i pună capac: un verişor de-al său a fost ucis într-o reglare de conturi a mafiei.
A fost momentul în care a realizat că trebuie să plece cât mai departe din Sicilia, dacă nu vrea s-o “mierlească” şi el. L-a fascinat Timişoara şi acolo s-a stabilit, în urmă cu mai bine de 20 de ani.
A întâlnit o femeie pe cinste, pe Daniela Biga, cu care de altfel s-a şi căsătorit, iar în prezent se ocupă împreună de cele două restaurante deschise în v