Crocant, plin de culoare şi multe vitamine, ardeiul este una dintre legumele verii şi te îndeamnă să îl consumi în tot felul de preparate. Fără el, ciorbele şi tocăniţele au un gust mai fad. De această dată, te invităm să pregăteşti un antreu special, chec cu ardei gras şi ton.
Ingrediente
300 g făină
100 g caşcaval ras
1 conservă ton bucăţi în ulei
5 ouă
85 ml iaurt
1 plic
praf de copt
1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă nucşoară
1 ardei gras roşu
piper
1 vârf de cuţit boia iute
1 linguriţă boia dulce
2 căţei usturoi
Preparare
Cerni făina cu praful de copt, sarea, nucşoara, boiaua (şi iute, şi dulce) şi piper, după gust. Separat, baţi ouăle cu mixerul până îşi dublează volumul şi încorporezi caşcavalul ras şi făina amestecată cu condimentele.
Cureţi ardeiul de seminţe, îl tai bucăţi potrivite şi îl pui peste aluat. Adaugi usturoiul zdrobit, iaurtul şi peştele cu tot cu uleiul din conservă. Amesteci uşor până se omogenizează.
Află reţeta completă de chec cu ardei gras şi ton