Marţi, 13, e o zi bună ca să te întorci din concediu. Unii spun că în astfel de zile, oamenii, în special politicienii, sunt mai conştienţi că-i paşte necazul, dovedindu-se, pe cale de consecinţă, deosebit de atenţi şi pragmatici.
De exemplu, Crin Antonescu. Preşedintele Senatului – o instituţie în vacanţă cât e vara de lungă, pe banii plătitorului de taxe şi impozite – şi-a sacrificat o zi de concediu pentru a organiza o reprezentaţie de încălzire şi antrenament cu public, în vederea declanşării mega-campaniei sale electorale, fixată pe 31 august.
Sigur, notăm ca exagerat, în acest context, răspunsul Cotroceniului, potrivit căruia Administraţia Prezidenţială ar fi luat notă de „debusolarea de vacanţă” a liderului liberal. O doză meschină de vitrion englezesc... Personal, am avut impresia că Antonescu, deşi vag picnit de canicula naţională, s-a grăbit la microfon, direct de pe şezlong, ca nu cumva să i se sleiască, de-a binelea, în linguriţă, sosul lung al extremismului Jobbik, şi să rămână fără gust. Pragmatic, deşi trezit târziu, prezidenţiabilul a înţeles că acolo ar fi o pâine de mâncat şi de transmis, la repezeală, o bezea UDMR-ului, ostilizat extrem după alegeri, când liberalul a refuzat cu obstinaţie să-i accepte pe maghiari la guvernare.
A înţeles, de asemenea, câte puncte ar putea pierde dacă nu va aborda subiectul, lâncezind în concediu; şi, mai ales, ce ravagii de imagine ar înregistra dacă nu va ataca riposta preşedintelui la adresa declaraţiilor belicoase ale liderilor maghiari din România şi Ungaria. "Ăsta e provincialism, marginalitate, caricatură, ori România merită să se comporte serios, să fie reprezentată serios, să fie tratată serios, să nu mai fie victima alegerilor în alte ţări” a lovit Antonescu, infinit dezamăgit de reacţia preşedintelui. “Ceea ce s-a întâmplat la Miercurea Ciuc este un lucru inacceptabil, dar nu cel ma