Liceul Agricol va fi executat silit pentru că a început lucrări de reabilitare, pe care ulterior nu a mai putut să le plătească. Însă mai important este faptul că elevii brăileni au pierdut un internat şi o cantină, care sunt de nefolosit de câţiva ani buni.
Problema este că în situaţia Liceului Agricol - lăsat cu ochii în soare de Guvernul ce îi promisese un campus de nivel european -, mai sunt şi alte şcoli. De exemplu, la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" parterul arată de ceva vreme ca un şantier în construcţii pentru că lucrările de reabilitare s-au oprit din lipsă de fonduri. La Liceul Pedagogic, o şcoală unde vin sute de copii din mediul rural şi care, normal, ar avea nevoie de locuri de cazare, internatul este blocat pentru că Guvernul a dat bani pentru începerea lucrărilor apoi a oprit finanţarea. La fosta Şcoală "Spiru Haret", o clădire de patrimoniu ridicată pe vremea când la conducerea Ministerului Educaţiei era chiar Spiru Haret, de câţiva ani au început lucrările de reabilitare. Au început şi atât. S-au terminat fondurile şi lucrările au îngheţat. Acum, jumătate din clădire este consolidată, iar jumătate nu şi produce în continuare tasarea terenului, existând riscul ca în momentul în care se vor relua lucrările să se dărâme jumătatea de clădire rămasă "în aer". Şi am putea continua lista cu lucrări începute şi abandonate, şi în oraş, dar şi în mediul rural.
De când s-au oprit finanţările pentru aceste proiecte, doi miniştri ai Educaţiei, Andronescu şi Pricopie, au venit, au văzut, ne-au compătimit şi au plecat. Nu am văzut niciun ban după aceste vizite. Corect, poate or fi fost alte proiecte mai importante în Educaţie, dar se pune o simplă întrebare: până la urmă ce vrem să facem cu copiii din mediul rural? Ce facem cu aceşti copii buni la învăţătură, dar ai căror părinţi nu au bani de gazdă şi nici să le suporte naveta, ce-i d