„Fatzada Street Fest” este primul festival stradal de artă şi cultură urbană, iar, anul acesta, a ajuns la a treia ediţie. Festivalul va avea loc pe strada Postăvarului între 16 şi 18 august şi este organizat de Depoul de Artă Urbană în parteneriat cu Primăria Braşov. FatzaDa îşi propune să fie un loc de întâlnire între locuitorii oraşului, spaţiul construit al acestuia (spaţiul public) şi partea culturală, destul de neglijată în perioada aceasta.
În aceste zile, pe Postăvarului, care de altfel se doreşte a deveni şi cea mai verde stradă din Braşov, vor fi expoziţii de fotografie, de design de mobilier stradal, de desene, teatru, dar şi locuri de joacă pentru copii, performance-uri, muzică, precum şi ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi. În acest an, lucrările vor fi cu tema „Semne verzi”, fiind practic o continuare a proiectului de transformare a acestei străzi, într-una în care vegetaţia să predomine. FatzaDa Street Fest doreşte să stimuleze iniţiativa braşovenilor cu privire la lucrurile care o privesc direct, adică imaginea urbei.
„Ca în fiecare an, proiectul FatzaDa invită artişti din toate colţurile ţării şi din străinătate, care să creeze lucrări despre Braşov. Se acceptă orice fel de lucrări artistice. Dacă preponderente vor fi cele de artă vizuală, lucrări grafice, video, fotografie, film, nu sunt excluse din proiect nici poezia, muzica etc. O primă necesitate a Braşovului, ca de altfel a multor oraşe din România este aceea de a dezvolta dialogul public şi spiritul civic. Mai exact, proiectul doreşte să realizeze acest lucru prin apropierea de latura artistică a manifestărilor întreprinse. Proiectul doreşte ca prin Dialog şi Artă să aducă împreună toate părţile interesate de imaginea oraşului şi de îmbunătăţirea acesteia”, a precizat Dan Oprea, preşedintele Depoului de Artă Urbană.
Orice braşovean poate participa la schimbarea imag