Pot fi folosite şi alte fructe cum sunt prunele sau pepenele galben. De asemenea se pot pune în borcane fructele tăiate în felii. Sunt gustoase, aspectoase şi pot chiar să înlocuiască onorabil pe masă murăturile clasice lângă fripturi. Fructele murate se mai pot condimenta cu nucşoară, cuişoare sau scorţişoară.
Ingrediente:
2 nectarine
2 ciorchini struguri albi
2 ciorchini struguri negri
3 Pere
3-4 mere
2-2,5 l apă
700 ml oţet
200 g
6 linguri sare grunjoasă
1 lingură piper boabe
o jumătate de plic de conservant.
Mod de preparare:
Fructele se spală bine, opţional se feliază.
Se pun fructele într-un borcan de 5 kg, alternându-le, până se umple.
Într-o oală se pun apa, sarea, oţetul şi se amestecă până se dizolvă sarea. Se adaugă boabele de piper şi conservantul continuând amestecarea. La final se adaugă zahărul şi se amestecă până se dizolvă.
Compozitia cu oţet se toarnă în borcan peste fructe până sunt acoperite.
Se sigilează borcanul.
Pot fi folosite şi alte fructe cum sunt prunele sau pepenele galben. De asemenea se pot pune în borcane fructele tăiate în felii. Sunt gustoase, aspectoase şi pot chiar să înlocuiască onorabil pe masă murăturile clasice lângă fripturi. Fructele murate se mai pot condimenta cu nucşoară, cuişoare sau scorţişoară.
Ingrediente:
2 nectarine
2 ciorchini struguri albi
2 ciorchini struguri negri
3 Pere
3-4 mere
2-2,5 l apă
700 ml oţet
200 g
6 linguri sare grunjoasă
1 lingură piper boabe
o jumătate de plic de conservant.
Mod de preparare:
Fructele se spală bine, opţional se feliază.
Se pun fructele într-un borcan de 5 kg, alternându-le, până se umple.
Într-o oală se pun apa, sarea, oţetul şi se amestecă până se dizolvă sarea. Se adaugă boabele de piper şi