Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Ecler
Ingrediente
Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare.
Crema de vanilie: 300 ml lapte, 90 gr zahar, 50 gr faina, 2 oua, vanilie.
Glazura: 300 gr cicolata
Preparare
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura . Se umplu cu crema de vanilie calda.
Se lasa cca 30 min sa se racesca apoi se glazureaza cu ciocolata topita.
Se serveste rece, dupa preferinta cu frisca vanilata.
Pofta Buna!
Sursa: bucatarie-romaneasca.ro Tag-uri: reteta, ecler, vanilie
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Ecler
Ingrediente
Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare.
Crema de vanilie: 300 ml lapte, 90 gr zahar, 50 gr faina, 2 oua, vanilie.
Glazura: 300 gr cicolata
Preparare
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se