În prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămânii, atât speculatorii cât şi brokerii au stat parcă mai mult cu gândul la vacanţă sau la ziua liberă de joi. Ca urmare, volumul derivatelor era unul redus, mai cu seamă comparativ cu sesiunea de miercuri, când s-a apropiat de pragul de 2500 contracte. Cu toate acestea, jucătorii mai aveau la dispoziţie încă o jumătate de şedinţă pentru a intensifica ritmul şi a creşte lichiditatea. La ora 16.15 numărul contractelor era de numai 325, cu o valoare de 4,4 milioane de lei.
Segmentul derivate pe indici se remarca, în nota cu care ne-a obişnuit piaţa sibiană, prin cele mai multe tranzacţii atrase. Numărul contractelor DEDJIA_RON septembrie era de 224. Preţul futures al indicelui american scădea la Sibiu cu 38 de puncte şi valora 15.391 de puncte. Pe piaţa futures americană variaţiile erau de asemenea negative, în condiţiile în care investitorii "cântăresc" posibilităţile raportate la planurile FED privind stimulentele economice, pe fondul semnelor de revenire a economiei globale.
Pe segmentul valutar, speculatorii interesaţi de evoluţia perechii euro/dolar au încheiat, până la ora precizată, un număr de numai 65 de contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică pierdea din nou teren faţă de dolar, depreciindu-se cu 0,11%, la 1,32550 USD. Şi pe plan extern euro s-a depreciat uşor faţă de moneda americană, în prima parte a zilei.
Dintre derivatele pe acţiuni, speculatorii au pariat pe DEFPR, cotaţia pe scadenţa septembrie crescând cu 1,40% la 0,7250 lei. Numărul contractelor era de 25.
Pentru derivatele care urmăresc evoluţia preţului aurului, interesul era aproape inexistent după aproape şapte ore de la deschidere.
Sesiunea în discuţie a fost penultima din această săptămână întrucât astăzi, este zi nelucrătoare la SIBEX, iar toate pieţele administrate de operatorul sibian sunt închise. Ac