Personajele negative principale din basmele românilor sunt omul spân și Împăratul Roșu. Deocamdată, cel Roșu, PSD-ul, coabitează bine-mersi cu Biserica, pe motiv că se bazează pe aceeași turmă rurală (pe care primii o numesc „electorat“ iar cei de-ai doilea „robi“), ca să nu mai vorbim de morții pe care biserica îi împrumută PSD-ului în zilele de vot, mai ales în Teleorman. Singurul care strică în acest moment basmul BOR-ului este omul spân, pe numele lui lumesc Sebastian Bodu, europarlamentar PDL. În preziua Schimbării la Față, Bodu a sesizat Curtea de Conturi în legătură cu sumele uriașe pe care le primește BOR-ul de la bugetul public. Lucru care, credem noi, i-a făcut pe preoți să se cam schimbe la față. Poate pentru prima oară în 23 de ani.
Nu vă e teamă că acum, după ce v-ați luat de BOR, o să vă spună PF Daniel că împotriva trimișilor lui Dumnezeu pe pământ s-au aliat omul spân și omul pletos (Remus Cernea)?
Nu știu ce face Remus Cernea și nici nu mă interesează. Demersul meu nu e unul anti-biserică, ci pro-cetățenesc. Eu vreau să știu câți bani a primit Biserica de la stat, în general (buget central și bugete locale). După care fiecare dintre noi își va face propria părere dacă este mult sau puțin, bine sau rău, normal sau anormal.
Cum v-a venit ideea cu controlul fondurilor alocate către BOR din fonduri publice? A fost inspirație divină sau niște zvonuri lumești?
Nu a fost o inspirație divină. Inspirații divine au avut Mozart, Beethoven și, mai recent, Gigi Becali se laudă cu o relație directă cu Divinitatea. A fost o idee care a venit pe fondul unor acuze privind numărul de biserici și pe faptul că BOR este beneficiara unor fonduri publice al căror volum total sunt îndreptățit să îl cunosc.
Din informațiile pe care le aveți, chiar s-au construit, în ultimii 23 de ani, 0 școli, 0 grădinițe, 0 spitale și 4.000 de biserici?
Di