Oficialii spitalului sunt pe cale să implementeze o platformă informatică complexă, care va servi şi ca bază de date.
Spitalul de Recuperare din Iaşi, care serveşte şi ca centru medical regional în Moldova, are la dispoziţie un buget de 2 milioane de lei, majoritatea fonduri europene, pentru a implementa o platformă informatică modernă, care ar putea scuti considerabil din timpul de aşteptare al pacienţilor.
Site-ul spitalul va avea o secţiune de programări online pentru consultaţii, iar medicii vor avea la dispoziţie istoricul medical complet al pacienţilor care au mai trecut prin unitatea medicală. În acelaşi timp, platforma serveşte şi ca mijloc de comunicaţie între medicii curanţi, medicii specialişti sau de familie pentru a găsi cel mai potrivit diagnostic sau tratament.
Proiectul este, în acest moment, în stadiul de licitaţie. Cinci firme şi-au depus ofertele, care urmează a fi evaluate în această săptămână. Sistemul ar urma să fie funcţional începând de anul viitor.
„Obiectivul general al proiectului este fundamentarea relaţiei dintre medic şi pacient, punerea la dispoziţie a pacienţilor a serviciilor publice de e-sănătate: programarea online a consultaţiilor medicale, cerere online pentru informaţii din dosarul electronic unic al pacientului”, a explicat, pentru Digi24 Iaşi, Gabriela Nica, jurist la Spitalul de Recuperare Iaşi.
Anual, la Spitalul de Recuperare Iaşi ajung 18.000 de pacienţi. Cei mai în vârstă s-au arătat reticenţi în privinţa portatului pentru programări online, spunând că au dificultăţi în utilizarea internetului şi că preferă să facă anticameră pe holurile spitalului.
Pe aceeaşi temă:
Pacienţii înghesuiţi de la Spitalul de Recuperare Iaşi: „Ne vom interna post-mortem“
Coadă la aparatul de prelungit viaţa