Finalizarea unui amplu proiect european de reabilitare a corpurilor A şi B ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a schimbat radical imaginea celei mai mari unităţi medicale din judeţ. Derularea unei alte investiţii, de această dată, din fondurile proprii ale spitalului, a creat o adevărată cocină pe terenul din lateralul Policlinicii.
Lucrările de mansardare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au transformat spaţiul dintre unitatea medicală şi zona cu blocuri într-o depozit de jeg şi moloz. Situaţia durează de câteva luni, timp în care nici reprezentanţii constructorului, nici cei ai Spitalului nu s-au sinchisit să ia măsurile necesare pentru curăţarea locului cu pricina. Asta chiar dacă zona este intens tranzitată de către zălăuanii care locuiesc în blocurile din imediata vecinătate.
Startul investiţiei a fost dat în luna martie a acestui an, însă circulaţia în zonă a fost închisă decât provizoriu, în ciuda riscurilor la care sunt expuşi cei care ajung pe şantier. Localnicii se plâng că în urmă cu circa o lună, un container plin cu mizeria scoasă din subsolul ambulatoriului a zăcut zile întregi în căldura dogoritoare, mirosul emanat fiind greu de suportat.
Contactat, Laurenţiu Barna, managerul SJU Zalău, a găsit mai multe justificări pentru situaţia existentă. Într-o primă fază, a arătat cu degetul spre constructorii care au executat, în cursul anului trecut, diverse lucrări şi care au depozitat molozul pe spaţiile ce fac obiectul proiectului de mansardare. Mai apoi a invocat faptul că firma ce se ocupă de colectarea deşeurilor percepe tarife foarte mari pentru containere. În cele din urmă a recunoscut că „sunt nişte lucruri care ne mai scapă şi nouă”.
Lăsând toate aceste aspecte la o parte, Barna spune că populaţia nu are oricum ce căuta în zonă, în condiţiile în care „nu este drum public. Nu ştiu