Ieri, 13 august, a fost inaugurat Centrul Bucovinean de informare şi comunicare, care are drept scop oferirea de informaţii privind obiectivele istorico-etnografice din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi. Centrul a fost inaugurat în cadrul proiectului transfrontalier „Heritage – Patrimoniul istoric şi etnografic – componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina”, proiect derulat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” Cernăuţi, cu sprijinul de specialitate al partenerilor asociaţi: Muzeul de Istorie Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Suceava.
Evenimentul de ieri a avut loc în prezenţa prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector al USV, a prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorector al USV, a lui Dmytro Fedortsov - coordonator de proiect din partea Universităţii Naţionale „Yuriy Fedkovych” Cernăuţi, precum şi a câtorva delegaţi din partea universităţii din Cernăuţi.
Ştefan Purici, managerul proiectului, a subliniat că Centrul Bucovinean de informare şi comunicare – Oficiul teritorial Suceava va fi un instrument eficient, atât în promovarea patrimoniului istoric şi etnografic al Bucovinei, cât şi în dezvoltarea durabilă a turismului în zonele de frontieră.
Potrivit acestuia, „proiectul mai are în vedere valorificarea potenţialului etnografic şi istoric al Bucovinei, dat fiind faptul că Bucovina este un ţinut care poate prezenta lumii numeroase obiective turistice, dar nu toate au fost valorificate pe măsura potenţialul de care dispun”.
La rândul său, Dmytro Fedortsov, coordonatorul de proiect din partea Universităţii Naţionale „Yuriy Fedkovych”, a transmis celor prezenţi salutul din partea rectorului instituţiei de învăţământ superior din Cernăuţi, exprimându-şi totodată dorinţa ca seria proiectelor dintre cele două instituţii să continue.
Cent