Avocata Veronicăi Cîrstoiu a declarat miercuri, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat recursul la arestarea preventivă a judecătoarei, că aceasta nu a putut să dea declaraţii în faţa instanţei, de jenă.
Întrebată de ce clienta ei nu a dorit să dea declaraţii în faţa instanţei, avocata Lorette Luca a menţionat că judecătoarea Veronica Cîrstoiu nu a putut să facă acest lucru.
"Nu aţi realizat că a avut ochii în lacrimi, că emoţia puternică, fundamentată de jena, ruşinea să-i spunem aşa, pe româneşte, situaţiei în care se regăseşte, i-a aşezat acel nod în gât şi dacă, am fi şi umani, nu numai reporteri, n-am pune asemenea întrebări. (...) Jena este faţă de toată lumea", a declat Lorette Luca, avocata Veronicăi Cîrstoiu.
ICCJ a judecat, miercuri, recursul formulat de judecătoare şi de fiul ei la decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a admis propunerea de arestare preventivă a lor, formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Avocaţii au solicitat instanţei să declare şedinţa de judecată secretă, urmare a publicităţii excesive şi a comentariilor făcute de unii "neaveniţi", însă instanţa a respins cererea.
Atât judecătoarea Veronica Cîrstoiu, cât şi fiul acesteia au refuzat să facă declaraţii în faţa instanţei de judecată.
Ulterior, Florin Cergan a solicitat să fie pus în libertate, pe motiv că are în întreţinere un băiat de 10 ani şi o fetiţă de un an şi şase luni, iar soţia are grave probleme de sănătate.
Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să decidă miercuri dacă îi va pune în libertate pe judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi pe fiul ei, Florin Cergan.
Unul dintre membrii completului de judecată, respectiv Silvia Cerbu, s-a abţinut, pe motiv că soţul ei este procuror de caz în acest dosar.
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul ac