Poliţiştii din cadrul compartimentului de prevenire a infracţiunilor vor distribui în perioada următoare (august-octombrie) peste 2.500 de scrisori în cutiile poştale ale cetăţenilor din judeţ, în încercarea de a reduce numărul persoanelor înşelate prin „metoda accidentul”, o escrocherie care de la sfârşitul anului trecut şi până în prezent a făcut numai în judeţul Suceava zeci de victime.
Ultimul caz s-a petrecut acum două zile
Ultimul caz s-a petrecut chiar acum două zile, la Horodnic de Sus.
Maria B., în vârstă de 50 de ani, din localitate, a primit un apel pe telefonul fix, iar bărbatul necunoscut de la capătul celălalt al firului s-a recomandat a fi avocat şi i-a comunicat că fiica ei a provocat un accident rutier pe o trecere de pietoni din municipiul Suceava. Falsul avocat i-a povestit că fata ei a dat cu maşina peste o femeie, iar victima a fost transportată în stare gravă la un spital din Bucureşti.
Necunoscutul de la telefon i-a spus victimei că fiica sa nu poate vorbi, însă i-a cerut lui să îi comunice că are nevoie urgentă de 2.500 de lei, pentru a încerca să se împace cu victima. I-a cerut apoi numărul de telefon mobil şi a sunat pe acel număr, ţinând legătura permanent cu femeia, pentru ca nu care cumva aceasta să verifice dacă într-adevăr fiica ei a avut un accident.
Maria B. a crezut toată povestea şi s-a dus direct la bancă, în Rădăuţi, unde a trimis printr-un serviciu de transfer bancar suma de 2.500 de lei, codul depunerii comunicându-i-l imediat aşa-zisului avocat.
Ulterior, s-a gândit totuşi să încerce să sune la fiica sa şi nu mică i-a fost mirarea când aceasta i-a răspuns şi i-a spus că nu a provocat nici un accident, dându-şi seama că a fost înşelată.
„Suspecţii se dau drept avocaţi, poliţişti, procurori, medici, şi solicită telefonic bani”
De cele mai multe ori, escrocii sunt persoane