Sunt în slujba cetăţeanului, dar apelează la mila acestuia când au nevoie să ajungă dintr-un loc în altul. Vorbim despre mai mulţi poliţişti din comunele clujene, care de ani de zile aşteaptă să primească maşini de serviciu.
Poliţiştii care lucrează în mediul rural s-au învăţat deja să ajungă unde este nevoie de ei cu ce pot. În comuna Aluniş, din judeţul Cluj, de exemplu, oamenii legii pot doar să viseze la maşini de serviciu. Cu toate acestea, vorbesc doar în şoaptă despre problemele cu care se confruntă zilnic.
Poliţişti din mediul rural nu au în dotare maşini de serviciu. Asta înseamnă că atunci când merg la evenimente se deplasează fie pe jos, fie cu vreun cetăţean care are căruţă. Deşi sunt nemulţumiâi de condiţiile în care îşi desfăşoară activuitatea, nici unul dintre poliţişti nu vorbeşte deschis despre aceste probleme de frica sancţiunilor pe care le-ar primi din partea şefilor
Colegii mei de la acele posturi duc hoţii cu maşinile personale, sunt colegi care şi-au stricat 2 - 3 maşini, mai apelăm la mila cetăţeanului cu calul şi căruţa să ne ducă peste dealuri când avem nevoie să fie transportaţi poliţiştii la faţa locului", a declarat Constantin Gheorghe, lider SNAP Cluj.
Şefii din poliţia Cluj admit că nu au maşini să acopere nici măcar jumătate din necesarul judeţului.
TITLU: IPJ CLUJ MAI CERE 2 MAŞINI
sursa: răspuns ISJ Cluj la solicitarea Realitatea TV Cluj
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj parcul auto aflat în exploatare în prezent este de 240 autovehicule, într-un procent de 46,78% din necesarul prevăzut a acoperi nevoile de deplasare pentru exercitarea atribuţiilor de serviciu. Din cele 240 de autovehicule, 10 prezintă defecţiuni, fiind făcute demersuri pentru repararea acestora.
Deşi maşinile sunt insuficiente, până acum s-au făcut demersuri doar pentru achiziţionarea a două autospecial