Preşedintele CJ Dâmboviţa a semnat, marţi, protocolul de colaborare cu judeţul Braşov pentru proiectul numit Transcarpatica, drum ce va face concurenţă cu Transfăgărăşanul. Traseul drumului care va lega cele două judeţe prin munte a iscat, însă, o serie de controverse. Adrian Ţuţuianu spune că “moguli imobiliari” cumpăraseră deja sute de hectare în zonă pentru a-şi dezvolta afacerile, aşa că a schimbat traseul.
Potrivit şefului CJD, unul dintre mogulii imobiliari este un anume “domn Matei”, care, potrivit lui Ţuţuianu, ar fi „interfaţa lui Florin Popescu”. El ar fi cumpărat 300 de hectare exact pe traseul pe care ar urma să se schiţeze Transcarpatica. Ingineriile au ieşit la suprafaţă, aşa că traseul a sfost schimbat, cu unul mai scurt cu 8 kilometri şi deci, mai ieftin de realizat.
300 de hectare de teren din zona montană, de la Podu cu Florile până la Dudele, ar fi fost cumpărate de apropiatul lui Florin Popescu.
„Eu nu sprijin mafia imobiliară care a cumpărat terenuri de-a stânga şi de-a dreapta până sus la Dudele. Sunt sute de hectare cumpărate şi pe stânga şi pe dreapta de la Podu cu Florile, până sus la stână, până la Dudele, vă arăt cu hărţile în faţă cine sunt cumpărătorii. Sunt nişte prieteni buni de-ai lui Florin Popescu. O să vă arăt 300 hectare cumpărate de un domn Matei, care este „interfaţa” domnului Florin Popescu. Vă mai arăt 100 hectare cumpărate la Piatra Arsă”, a declarat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.
Ţuţuianu mai spune că toate cabanele ridicate de Consiliul Judeţean au fost gândite pentru a sprijini clientela de partid. Pe bani grei de la bugetul judeţului, bazinul de apă de la Cabanele Dichiu, Salvamont, Zănoaga au fost supradimensionate tocmai în interesul conectării pe viitor a proprietarilor de terenuri din zonă.
„Am să vă spun, de data aceasta cu argumente foarte